A vállról indítható páncélelhárító fegyverek az egekbe emelkednek UAS-integrációval

 

A vállról indítható páncélelhárító fegyverek az egekbe emelkednek UAS-integrációval

2024. január 17. – 12:01 GMT | írta: Christopher F Foss

MENTSE EZT 

Ez az elemző cikk eredetileg a januári Decisive Edge Land Warfare Newsletter-ben jelent meg.

Az Alare Technologies és a NAMMO Defense Systems összefogott, hogy az előbbi Ballistic Loitering Attack Drone (BLADE) támadóképességet biztosítson a normál esetben vállról indítható M72 LAW alapján.

A BLADE-et eredetileg vertikális fel- és leszállás (VTOL) UAS-ként fejlesztették ki, és a 2. csoportba tartozó többcélú rendszernek minősül...  

Fent:  Az Alare Technologies Ballistic Loitering Attack Drone (BLADE) két NAMMO M72 LAW fegyverrel lett tesztelve. (Fotó: szerző)

A szokásos ISR hasznos teher egy NextVision DragonEye 2 EO/IR érzékelőcsomag, amely valós időben küldi vissza a képeket a kezelőnek egy beépített adatkapcsolaton keresztül, tipikusan 10 km-es maximális hatótávolsággal.

Az állóképesség a küldetés hasznos teherétől függ, de az Alare személyzete maximum 80 percet igényel a 15,86 kg össztömegű ISR teherbírással, és 40 percet két NAMMO M72 LAW vállból lőtt fegyverrel és egy tűzirányító rendszerrel maximálisan. - saját súlya 25 kg.

Az üzemi magasság jellemzően 200 m a talajszint felett (AGL), a maximális üzemi mennyezet pedig 4500 m; a rendszer akár 45 km/h-s szélben is képes működni, és a sebesség 90 km/h.

Támadó módban használva két NAMMO M72 válltüzelésű fegyverrel van felszerelve, amelyek nagy számban készültek hazai és exportpiacokra.

Az M72-eseket az üzemeltető indítja el, amikor az UAV a cél felett van, és a kísérletek azt mutatták, hogy ez kevés képzéssel elérhető.

A felszállástól számítva egy tipikus 1,5 km-es hatótávolságú célba való ütközéshez szükséges idő két perc, és ha a célt nem semlegesítik, öt másodpercen belül egy második M72 LAW indítható.

A BLADE állítólag akár 100-szor újra felhasználható, ami alacsony lövésenkénti költséget jelent, és sürgős készletek szállítóeszközeként is használható.

Nyílt rendszerarchitektúrájának köszönhetően hasznos- és rádióagnosztikus, és állítólag képes GPS-elutasított környezetben is működni.

A többcélú M72 A12 a fenyegetések kiküszöbölésére szolgál a szabadban és a defilade-ban, miközben megőrzi a képességét a könnyű páncélozott járművek sebezhető felső felületeinek kihasználására.

Fent:  A BLADE az összes NAMMO LAW kört képes elindítani,  a legújabb M72 FEE kivételével. (Fotó: szerző)

Az M72 Enhanced Capability például rendelkezik egy HEAT (nagy robbanású páncéltörő) robbanófejjel, amely akár 450 mm-es hengerelt homogén páncélzatot is áthatol.

Alare szerint a BLADE támadási módban az M72-vel sikeresen bemutatásra került az Egyesült Államok kontinentális részén, valamint Hawaiin.

A vállalat már szerződést kötött az Egyesült Államok kormányával, hogy két rendszert szállít Ukrajnának, amelyek mindegyike egy hordozható földi állomásból és két UAV-ból áll.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nehézgépszállító szerelvény Leopard 2 és PZH szállítására

Műszereink-Eszközeink. Tüzérség ma is él

PzH2000 önjáró löveg mozgása - mozgatása - manőverezési lehetősége Lezárva 2022.január